Per primer cop a Espanya, neix al Clínic un nadó d’una mare que va néixer sense úter


El 10 de març l’Hospital Clínic de Barcelona va veure néixer per primer cop a Espanya, un nadó d’una mare que va néixer sense úter, per una malformació anomenada síndrome de RokitanskyKusterHausser, caracteritzada per l’absència de la part superior de la vagina i l’úter, per tant, la impossibilitat de poder tenir fills.

Per poder solucionar aquesta malformació, l’octubre del 2020 la Tamara va rebre un úter donat per la seva germana i el Clínic va fer el trasplantament. Es feia realitat la possibilitat de tenir un fill que tant desitjava la Tamara des de petita, com explica ella mateixa en el vídeo. Després de tres intents i patir un avortament, per fi es va tornar a quedar embarassada. No ha estat un embaràs fàcil per la mare, sobretot per la por de perdre el nen, finalment el passat mes de març va néixer prematurament el Jesús que ha estat a l’UCI fins aquesta setmana. Ara podrà marxar a casa amb els seus pares.

Els metges implicats en el projecte pioner a l’Estat espanyol, expliquen en el vídeo com ha estat tot el procés de la Tamara. A tot el món només un centenar de dones s’han sotmès a trasplantament d’úter des del 2014 i una cinquantena han aconseguit tenir un fill.

Tags: Hospital Clínic, Pioner

Notícies semblants: