Kilian Jornet sorprès per una allau que l’obliga a desistir d’arribar al cim de l’Everest


Fa uns dies Kilian Jornet publicava en el seu perfil d’Instagram que es trobava al Nepal amb la seva parella i les dues nenes que tenen, el que no havia fet públic és la seva intenció de pujar al cim de l’Everest i molt menys en solitari i per la ruta més difícil, l’aresta oest anomenada ‘Corredor Hornbeing‘, en honor a un dels alpinistes que el 22 de maig de 1963 van arribar al cim del món de 8.848 metres d’altitud, per primer cop per aquesta aresta.

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida por Kilian Jornet (@kilianjornet)

Un dia abans que es complissin els seixanta anys de la primera escalada per aquesta ruta que van fer Willi Unsoeld i Thomas Hornbein, Kilian Jornet ho va intentar en solitari i amb suport d’oxigen suplementari. Un cop assolits els 7.300 metres va ser sorprès per una allau que el va arrossegar uns 50 metres. “En aquell moment vaig dubtar si continuava o donava la volta, finalment vaig decidir tornar”, diu el corredor català.

Jornet diu que quan va arribar a la cresta, feia molt vent, així que va decidir quedar-se sota una cornisa unes tres hores, per calmar-se, mentre veia les cues dels escaladors que pujaven per les altres rutes més fàcils, la nepalesa i la tibetana. Quan el vent va parar va continuar cresta amunt fins que va quedar atrapat per l’allau que el va arrossegar uns 50 metres. “Vaig dubtar si continuar o donar la volta i vaig decidir el segon”.

Continua dient que “en definitiva va ser un gran dia a la muntanya en el que tot va ser més que perfecte, excepte que no vaig arribar al cim”. 30 hores va durar l’aventura de Kilian Jornet aquest cop. L’any 2017 va pujar i baixar dues vegades a l’Everest en sis dies i sense oxigen suplementari. En la primera ascensió va trigar 26 hores partint del Monestir Rongbuk a uns 5.100 metres d’altitud i la segona 17 hores des del Camp Base Avançat a 6.500 metres.

Kilian Jornet ja ens té acostumats a sorprendre’ns amb els seus reptes, com el vídeo on el  podem veure pujant per l’aresta est del Kyrketaket, una muntanya noruega, on viu actualment, de 1.439 metres d’altitud. Un vídeo no apte per a les persones amb vertigen.

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida por Kilian Jornet (@kilianjornet)

 

Tags: Everest, Kilian Jornet

Notícies semblants: