Mor Lluís Llongueras l’emblemàtic perruquer català


Avui ens ha deixat Lluís Llongueras Batlle, l’emblemàtic perruquer i artista d’Esparreguera, considerat un dels millors perruquers del món ha mort als 87 anysLlongueras va començar en la seva professió amb tan sols 14 anys com ajudant de la perruqueria Can Dalmau de Barcelona i vuit anys després obria la seva primera perruqueria.

A més de perruquer, Llongueras era un artista polifacètic dedicat a l’escultura, la fotografia, la pintura o la pintura o l’escriptura. Va col·laborar amb Salvador Dalí en la confecció una perruca gegant que actualment està exposada en l’habitació que el pintor figuerenc va dedicar a Mae West en el Museu Dalí de Figueres.

Aquell noi que amb tan sols catorze anys va entrar d’aprenent en una de les millors perruqueries de la Barcelona dels anys cinquanta, es va convertir en tot un referent internacional en el seu sector. En l’actualitat, la seva marca consta de més de 50 franquícies arreu de l’Estat i 120 salons repartits per tot el món.

Va ser el primer perruquer que va obrir un local unisex en Espanya, l’any 1972. L’any 2000 la Generalitat de Catalunya li va atorgar la Creu de Sant Jordi. Des d’aquí volem mostrar el nostre més sincer condol a la seva família i amics. Descansa en pau, que la terra et sigui lleu.

Tags: Lluís Llongueras, Morts

Notícies semblants: