L’alcalde més jove de Catalunya té 19 anys


Es diu Gael Rodriguez i amb tan sols 19 anys, el pròxim 17 de juny es convertirà en l’alcalde més jove de Catalunya. En Gael encapçalava la llista de Sumem Portbou, vinculada al PSC i el diumenge passat va guanyar per majoria absoluta. En declaracions a TV3 diu que era el primer cop que votava i lògicament es votava a ell mateix.

Va créixer al bar-restaurant que regenten els seus pares, Can David, ubicat a la plaça del Mercat. Actualment, compagina els estudis de Dret a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) amb el treball al bar ajudant a la família.

“A Can David hi he crescut, primer amb l’àvia i després amb els pares. Soc el que soc gràcies al bar, és on he après a tractar la gent, a escoltar, a servir, que és el que vinc a fer a l’Ajuntament.”

També aprofita per dir que als seus 19 anys li falta experiència que anirà guanyant amb la pràctica, però li sobren energies, diu que amb la seva joventut, té l’energia de 40 persones. Gael Rodríguez ha trencat amb l’hegemonia que durant anys tenia l’antiga CiU i posteriorment Ara Portbou, candidatura vinculada a Junts x Catalunya.

El principal repte que es proposa en Gael és “acabar amb l’èxode d’habitants del municipi perquè si no no tenim futur”. Vol portar el seu poble al segle XXI i treure’l de l’estancament que ha tingut en aquests darrers anys.

Tags: Alcalde més jove, Gael, Portbou

Notícies semblants: