Carla Simón, directora d’Alcarràs, guanya el Premi Nacional de Cinematografia 2023

Foto: Twitter Ministerio de Cultura y Deporte @culturagob

La catalana Carla Simón, directora d’Alcarràs que va triomfar en la Berlinale de l’any passat, ha estat la guanyadora del Premi Nacional de Cinematografia 2023, concedit pel Ministeri de Cultura i Esports i dotat amb 30.000 euros. El jurat li ha atorgat aquest reconeixement per “posicionar el cinema espanyol en el panorama internacional aconseguint l’Os d’Or en el Festival de Cinema de Berlín, un dels més prestigiosos a escala mundial”.

“Una fita en la història del nostre cinema gràcies a una pel·lícula en la qual la naturalitat i precisió en la construcció d’històries i personatges combina amb intel·ligència i rigor el realisme i la ficció amb una mirada de plena actualitat a problemes socials. A més, incorpora d’una manera orgànica la diversitat de llengües que caracteritzen i enriqueixen la nostra societat i cultura“, afegeix el jurat.

Amb tan sols 36 anys, Carla Simón suma un altre premi per la seva trajectòria professional, a més de l’Os d’Or per Alcarràs, també va obtenir tres premis Goya per la seva primera pel·lícula, ‘Verano 1993′. Amb aquest premi s’ha convertit en la segona guanyadora més jove de la història del Cinema Nacional, per darrere de Carmelo Gómez que l’any 1995 va rebre el premi amb 33 anys.

El jurat també ha volgut destacar “que representa a una nova generació de cineastes que han aconseguit en molt poc temps desenvolupar un cinema de qualitat i compromès amb el mateix mitjà i la societat aconseguint a un públic global”.

Tags: Carla Simón, Cinema

Notícies semblants: