Un nen de 14 anys de Solsona, el compositor de sardanes més jove de Catalunya

Un nen de 14 anys de Solsona s’ha convertit en el compositor de sardanes més jove de Catalunya, en compondre una sardana que aviat estrenarà la Cobla Contemporània. Es tracta de Jordi Montanyà Novas, un estudiant de tercer d’ESO de l’Escola Arrels de la capital del Solsonès, que ha compost ‘Quinze primaveres’, una sardana pensada per a regalar a una amiga pel seu aniversari.

Segons ell mateix explica a Ràdio Solsona, el procés ha estat força llarg, ha trigat un any i mig en acabar de compondre la sardana, amb pauses entremig en les que es documentava amb tractats de Joaquim Serra i Corominas, el compositor de sardanes de Peralada de principis del segle passat.

En Jordi diu: “Trobo estrany un jove ballant sardanes…, sembla una cosa molt arcaica, però ara amb aquest boom que ha fet el CotixCoti, cada vegada més joves s’introdueixen al món de la sardana”. Ell mateix va enviar la seva sardana ‘Quinze primaveres’ a la Cobla Contemporània per veure si la volien interpretar i la cobla a través del programa de joves compositors contemporanis que tenen, el pròxim 25 de juny l’estrenaran a Canet de Mar.

La passió d’en Jordi Montanyà per les sardanes l’ha heretat de la seva mare i ara veurà fet realitat el seu desig, escoltar la seva sardana interpretada per una cobla. La Contemporània ha publicat a les xarxes un trosset de ‘Quinze Primaveres’, el pròxim dia 25 la podrem escoltar sencera. 👇


Gràcies al programa ‘El país a l’escola’, una campanya que consisteix a treballar la sardana a l’aula de qualsevol curs de primària, i al gran èxit que ha tingut el CotixCoti, molt joves s’estan aficionant a ballar sardanes. Esperem que continuï així i no es perdi el nostre ball més popular.

Tags: Sardanes

Notícies semblants: