L’Agència Europea del Medi Ambient demana que es tanquin dues platges de Catalunya


L’Agència Europea del Medi Ambient (AEMA) va publicar ahir un informe en el qual demana que es tanquin dues platges i dues zones de bany de Catalunya per la mala qualitat de l’aigua. Concretament són: la platja del Fòrum de Barcelona, la platja del Rec del Molí de l’Escala, una part de l’Estany de Banyoles i el pantà de la Torrassa a la Guingueta d’Àneu.

En el cas de la platja del Fòrum és una petició recurrent des de l’any 2019 i la platja del Rec del Molí, que l’any 2021 havia aconseguit sortir d’aquests informes per haver millorat la qualitat de l’aigua, aquest any torna a empitjorar. Pel que fa a les altres dues zones de bany, és el primer cop que figuren en els informes de l’AEMA.

La major part de les platges de Catalunya tenen una qualificació de l’aigua excel·lent, malgrat això hi ha dues que tenen una qualificació de suficient, són la de la Nova Icària de Barcelona i la de Ponent de Vilassar de Mar.

Les dades de l’informe corresponen a l’any 2022, i per això l’Ajuntament de l’Escala ja s’ha pronunciat sobre la recomanació de tancar la platja del Rec del Molí, asseguren que la qualitat de l’aigua en aquests moments és bona. Segons l’informe de l’AEMA, el 88,2% de les zones de bany d’Espanya analitzades, tenen una qualitat excel·lent i la majoria de les zones amb una mala qualitat de l’aigua es troben en els llacs i rius d’Espanya.

Tags: AEMA, informe, platges

Notícies semblants: