La Cuca de Llum del Tibidabo, millor ‘Projecte de transport sostenible’ per elecció popular en els Architizer A+.


La Cuca de llum va ser un dels projectes finalistes en els premis Architizer A+, uns prestigiosos guardons que s’atorguen als projectes més significatius en l’àmbit de l’arquitectura d’arreu del món. El nou funicular que des de fa dos anys puja fins al Tibidabo, ha resultat el guanyador per votació popular en la categoria de ‘Projectes de transports sostenibles’, categoria que s’incorporava aquest any per primer cop.

El projecte guanyador per votació del jurat ha estat un carrer en el centre financer de Bombai (Mumbai), a l’Índia. L’One Green Mile (Una milla verda), ha trobat la forma d’establir sinergies entre la mobilitat, la infraestructura i els espais oberts amb entorns urbans habitables. Un carrer que garanteix el moviment eficient de vehicles, bicicletes, així com vianants, espais de jocs i descans.

La Cuca de llum que va entrar en funcionament el juny del 2021 per substituir a l’antic funicular del Tibidabo, és obra de l’estudi d’arquitectura MIAS Arquitectes de Barcelona. El seu nom és perquè a la nit és visible des de gran part de la ciutat com si fos un cuc de llum que s’arrossega per la muntanya.

👉  Aquí podeu consultat tots els guanyadors dels premis Architizer A+

Tags: Cuca de Llum, Premis, Tibidabo

Notícies semblants: