L’Equip d’Urgències de Geriatria de Lleida rep una prestigiosa acreditació internacional pel seu model d’atenció al pacient geriàtric.


Des de fa setze anys els professionals lleidatans han desenvolupat un model d’atenció urgent al pacient geriàtric que s’ha convertit en un referent a tot l’Estat espanyol i ara han obtingut la seva recompensa. Segons publica l’Institut Català de la Salut, l’Equip d’Urgències de Geriatria de l’Hospital Universitari de Santa Maria ha aconseguit l’acreditació ‘Geriatric Emergency Department Accreditation (GEDA), atorgada pel Col·legi Amerià de Metges d’Emergència, American College of Emergency Physicians (ACEP), pel seu model d’atenció al pacient geriàtric que es desenvolupa en les Urgències de l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

Tan sols tres hospitals espanyols tenen aquesta acreditació, el primer a obtenir-la va ser l’Hospital de Sant Pau de Barcelona, l’any 2019, que es va convertir en el primer hospital de fora d’Amèrica del Nord que rebia aquest prestigiós reconeixement. El segon va ser l’Hospital Universitari Infanta Leonor de Madrid a qui se li va atorgar el desembre del 2022 i ara l’Arnau de Vilanova de Lleida.

L’atenció al pacient geriàtric de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova, forma part d’una manera d’organitzar l’atenció de les urgències que té en compte la realitat social, amb models adaptats a les necessitats de les persones grans i les possibilitats del sistema de salut. L’equip format per les geriatres Gemma Fabregat i Ana Vena, la treballadora social Anabel Martínez i la infermera especialitzada en geriatria, Teresa Noguera, conformen l’equip que ha rebut l’acreditació GEDA que premia l’atenció de les urgències geriàtriques.

Tags: Acreditacions, geriatria, Hospital Arnau de Vilanova, Lleida

Notícies semblants: