Tanca definitivament el cinema Avinguda de Puigcerdà


Segons avança el portal Viulacerdanya.cat, el cinema Avinguda de Puigcerdà inaugurat l’any 1962 i que actualment ja només obre els caps de setmana i en períodes vacacionals, tancarà definitivament un cop passat l’estiu. Amb aquest tancament la capital de la Cerdanya es queda sense cinema. En els darrers anys molts cinemes de poblacions petites, com el de Puigcerdà, s’han vist obligats a tancar perquè és quasi impossible per una sala que principalment viu del públic de segones residències, fer front a la inversió que suposa la renovació dels aparells de projecció per tal d’adaptar-los a les noves tecnologies.

El problema és que no anem al cinema i els empresaris es veuen obligats a tancar. En el seu lloc, sovint veiem que obren centres comercials o botigues. Malgrat que els veïns de la Cerdanya demanen posar fi a la construcció de segones residències, que expulsen als joves i professionals de la zona pels elevats preus de compra i lloguer, el cinema Avinguda de Puigcerdà serà enderrocat i en el seu lloc es faran habitatges d’alt estànding. Els veïns fa temps que estan demanant que les noves construccions de la comarca siguin per a residents i s’ofereixin a preus assequibles.

Molts de nosaltres sempre recordarem el cinema Avinguda de Puigcerdà per aquelles 24 hores de cinema de terror que es feia cada mes d’agost. Ara ens haurem de limitar a veure un edifici amb habitatges de luxe i grans cotxes sortint i entrant del pàrquing.

Tags: Cerdanya, Cinemes, puigcerdà, Tancament

Notícies semblants: