Detecten un os jove vora la carretera del Port de la Bonaigua.


Aquesta setmana passada un conductor que circulava pel Port de la Bonaigua, que uneix les comarques del Pallars Sobirà i la Vall d’Aran, va filmar un os jove que corria per la cuneta. Després d’aquest albirament, els Agents Rurals de la Zona, han desplegat un operatiu per intentar foragitar-lo  i que es desplaci muntanya amunt, allunyant-se de la carretera i zones habitades.

Aquestes imatges són de les primeres que es tenen d’exemplars d’os bru després de la hibernació d’aquest any. Fa uns dies també es van poder veure a Lladorre unes imatges de tres cadells.

En aquests darrers anys s’han dut a terme tasques encaminades a protegir aquesta espècie d’os per evitar la seva extinció. Aquestes imatges són un fidel testimoni que s’està aconseguint la repoblació en el Prineu català, però sembla que tendeixen a desplaçar-se cap al sud i si s’apropen a zones habitades, poden representar un perill per a la gent i per a ells mateixos, per això els Agents Rurals intenten que es mantinguin a les zones altes dels boscos.

Tags: Ós bru, Pirineu

Notícies semblants: