ACTUALITAT

Detingut un home per calar foc a una ermita catalana perquè creia que es convertiria en mesquita


Dimecres passat els Mossos d’Esquadra van detenir un home de vuitanta anys per calar foc a l’ermita de Sant Sebastià de Bescanó, al Gironès, perquè evitar que es convertís en una mesquita. El passat 24 de maig, l’home impulsat per motius racistes i islamòfobs, va provocar un incendi a la vegetació que envolta l’ermita. Un testimoni va trucar al 112 alertant del fet i fins al lloc es van desplaçar els Mossos, Bombers i la Policia Municipal del poble, que van extingir l’incendi, que va afectar la vegetació pròxima, diversos objectes de valor històric i l’estructura i pintura de l’ermita del segle XVII, catalogada com Patrimoni Cultural de Catalunya.

Arran de la investigació oberta pels Mossos d’Esquadra, es van detectar restes d’un líquid inflamable i dues pedres a l’interior de l’ermita suposadament llençades per trencar els vidres i que el foc pogués entrar dins. Finalment, aquest dimecres passat el presumpte autor de l’incendi va ser detingut, per un presumpte delicte contra el patrimoni amb l’agreujant d’haver-ho fet per motius ideològics. Un cop va declarar a la comissaria dels Mossos, va quedar en llibertat a l’espera de comparèixer davant el jutge.

Tags: Detencions, Incendis

Notícies semblants: