Uns pescadors alliberen un tauró que havia picat l’ham a la costa de Mallorca.


El passat dilluns, uns pescadors que estaven pescant per la zona de la Colònia de Sant Pere a la costa mallorquina es van veure sorpresos per un tauró que havia picat l’ham de la canya de pescar. Es tracta d’un tauró canya-bota de grans dimensions i que normalment acostuma a viure en les grans profunditats.

Els pescadors van veure com el tauró s’apropava a l’embarcació i per tal de no fer-li mal, van apagar el motor del vaixell, però l’animal va picar l’ham de la canya de pescar. Quan van veure que estava atrapat, els homes van fer maniobres perquè deixes anar l’ham, finalment ho van aconseguir i el tauró va poder marxar.

Segons declaracions del patró i armador del vaixell a Gaceta Nàutica, van estar com una hora sense saber que el que havia picat l’ham de la canya era un tauró. La seva intenció no era capturar un exemplar d’aquestes característiques, i per això quan van veure que es tractava d’un tauró el van deixar anar.

No és normal que aquesta espècie de taurons es mogui per la superfície, normalment viuen en les profunditats alimentant-se principalment de carronya i de peixos demersals que viuen en el fons del mar. Potser aquest exemplar d’uns tres metres de llargària, tenia algun problema de salut.

El vídeo que van gravar els pescadors s’ha fet viral a les xarxes socials, no tant per haver capturat un tauró, sinó pels comentaris que fan quan es donen de la presència del tauró. Escoltem-los!

Tags: Mallorca, Tauró

Notícies semblants: