La millor Pizza d’Espanya es fa a Catalunya amb ingredients força curiosos per una pizza


En el transcurs del Congrés Internacional de Gastronomia, Madrid Fusion, celebrat el passat cap de setmana a la capital espanyola, va tenir lloc la tercera edició del Concurs per triar la Millor Pizza d’Espanya i la guanyadora ha estat una pizza feta a Catalunya, la ‘Pulp Edition’ de la pizzeria Can Pizza, elaborada amb dos ingredients força curiosos per una pizza: pop gallec, sobrassada mallorquina, olives Kalamata i mozzarella de búfala.

Amb aquesta original elaboració de Marco Zambonardi i Massimo Comune, de Can Pizza, han aconseguit el premi a la millor Pizza d’Espanya per segon cop, en la primera edició d’aquest concurs, l’any 2021 també van ser els guanyadors, llavors amb la pizza ‘Jerry Tomato’.

Els finalistes havien d’elaborar dues pizzes, una Margarita i l’altra lliure. El jurat va destacar de la ‘Pulp Edition’ que “el pop estava cuinat increïblement bé. Cada ingredient estava en perfecte equilibri i amb una combinació molt original”. Per part de Marco Zambonardi i Massimo Comune, van voler explicar que “la Margarita nostra és una recepta clàssica ben elaborada i la pizza d’estil lliure hem pensat anomenar-la Pulp Fiction. A la primera edició, que ja vam guanyar, es va tenir molt en compte la procedència dels ingredients, per això en aquest cas hem decidit utilitzar ingredients de tota la península, des del pop gallec fins a la sobrassada mallorquina”.

Can Pizza té tres establiments a Barcelona (Sagrada Família, Poblenou i Universitat), Molins de Rei, Vilanova i la Geltrú, Badalona, el Prat de Llobregat, Eivissa i dos a Madrid (Chamberí i Serrano). L’establiment de Can Pizza que s’ha presentat a concurs ha estat el del Prat de Llobregat.

Aquest any concurs impulsat per la Denominació d’Origen Rueda, vins elaborats a Castella i Lleó, ha creat un nou premi per a la pizza que millor maridatge tingui amb el seu vi ‘Rueda Verdejo’. El premi se’l va endur el restaurant ‘Mo de Movimiento’ de Madrid, amb la pizza Espárrago’, elaborada amb espàrrec, papada ibèrica i formatge Galmesan.

 

Tags: Millor Pizza

Notícies semblants: