Adeu a la mascareta 1.139 dies després de decretar l’obligatorietat.


Segons totes les previsions avui el Consell de Ministres anul·larà l’obligatorietat de dur la mascareta en els tres llocs on fins ara continuava sent obligatòria, els centres mèdics, farmàcies i residències geriàtriques. La norma entrarà en vigor quan es publiqui en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), previsiblement demà o demà passat.

Han passat 1.139 dies des d’aquell 21 de maig del 2020 en què es va establir l’obligatorietat de dur la mascareta fins i tot a l’aire lliure. L’Organització Mundial de la Salut (OMS), ja va retirar la recomanació de no obligatorietat el passat mes de maig, perquè l’emergència sanitària ja està arribant al seu final.

A partir d’ara les mascaretes quedaran restringides als mateixos àmbits que abans de la pandèmia de la Covid-19, zones d’hospitals on hi hagi pacients crítics o immunodeprimits, UCI i quiròfans. Malgrat això, es recomana a les persones que presentin alguna infecció respiratòria o en espais on pugui haver-hi persones vulnerables, es continuï fent ús de la mascareta.

Potser moltes persones la continuaran portant quan entrin en un hospital o centre d’atenció primària i per protecció de la nostra gent gran també seria adient dur-la quan anem a visitar els nostres avis a les residències.

Tags: Covid-19, Mascareta

Notícies semblants: