Una botiga de queviures centenària de Barcelona cobrarà 5 € a qui entri només a mirar

Queviures Múrria és una botiga modernista de Barcelona, situada a la cantonada del carrer Roger de Llúria amb el carrer València, inaugurada l’any 1898 amb el nom de La Puríssima per la proximitat amb l’església de la Puríssima Concepció del carrer d’Aragó. En un principi era un torrador de cafè i fàbrica de neules, actualment és un dels locals d’alta gastronomia de la ciutat, també té restaurant i una oferta de càtering per a grans esdeveniments.

A la façana dels anys vint encara es poden veure els anuncis de Codorniu i Anís del Mono de l’època. El seu interior conserva la identitat de fa un segle marcada pel modernisme que va impregnar la ciutat, amb una decoració basada en la fusta, el vidre i el ferro forjat.

Igual que passa amb el Mercat de la Boqueria i altres botigues centenàries de la ciutat, en determinades èpoques de l’any s’omplen de turistes que entren tan sols a mirar i fer fotografies, però no compren res. Ara Queviures Múrria per evitar aquesta aglomeració de gent i de passada fer una mica de negoci, ha decidit cobrar 5 € als turistes que entrin i no comprin res.

Per això a la façana es pot veure un cartell escrit en anglès on es pot llegir “Visit just looking (inside) 5 € per persona”, en català: “Visita només mirant (interior) 5 € per persona”. Segons declaracions del director de l’establiment, Toni Merino, a TV3, van col·locar el cartell el passat dimecres, de moment ha tingut un efecte dissuasiu i els que entren almenys compren alguna cosa.

“Entraven i no ens deien ni hola. Dimecres en vam comptar 25 en una hora. Era frustrant tenir tants turistes fent fotos que ens deien ‘I’m only looking‘ (només estic mirant), i que molestaven la gent que dina al restaurant.”.

Veurem si altres establiments aprofiten per fer el mateix.

Tags: Queviures Múrria

Notícies semblants: