Carme Ruscalleda, Doctora ‘Honoris Causa’ per la Universitat de Barcelona

La Universitat de Barcelona ha decidit concedir a la xef catalana, Carme Ruscalleda, el doctorat ‘honoris causa’ per “ser una de les xefs més innovadores de la gastronomia mundial”. Ruscalleda, nascuda a Sant Pol de Mar, és l’única dona en el món que ha aconseguit tenir set estrelles Michelin. Tres amb el Sant Pau de Sant Pol de Mar, dues per Moments a Barcelona i dues més pel Sant Pau de Tòquio.

El doctorat ‘honoris causa’, d’una universitat és el més alt reconeixement que poden fer a una persona com a reconeixement dels seus mèrits o trajectòria en l’àmbit acadèmic, científic o cultural, dels seus valors i de la seva especial vinculació amb la universitat, en aquest cas la de Barcelona. També seran reconeguts amb aquesta distinció, el poeta i assagista català Pere Gimferrer, el matemàtic noruec Kristian Seip i la professora australiana Belinda E. Medlyn.

La cuina de la Carme Ruscalleda és una fusió entre la cuina tradicional catalana, amb la modernitat dels nostres dies i des que va obrir el Sant Pau al Japó, també amb tocs de la cuina oriental. La Carme es va iniciar al Maresme, obrint el restaurant de Sant Pol amb el seu marit Toni Balam i ara segueix les seves passes el seu fill Raül Balam dirigint la cuina del restaurant Moments de l’Hotel Mandarin Oriental de Barcelona, que actualment té dues estrelles Michelin.

En el mateix comunicat la UB, aprofita per anunciar que ja han donat llum verda per a la creació de l’Observatori per a l’Acció i la Recerca en Alimentació (FARO, per l’anglès Food Action and Research Observatory), amb l’objectiu de fomentar les activitats acadèmiques i de recerca en l’àmbit de l’alimentació.

Tags: Carme Ruscalleda, doctor honoris causa, UB

Notícies semblants: