Detingut per vandalitzar l’emblemàtica estàtua de l’Anis del Mono de Badalona


El passat dijous la Guàrdia Urbana de Badalona va detenir un home com el presumpte autor de pintar l’estàtua de l’Anis del Mono amb una pintura vermella. L’estàtua que està al Passeig Marítim a tocar del Pont del Petroli va aparèixer amb pintades vermelles. Ha estat el mateix alcalde Xavier Garcia Albiol el que ha difós la notícia a través del seu perfil de Twitter, definint a qui ho ha fet com algú que “deu estar desequilibrat”. A continuació diu que serà restaurada de forma immediata.

No és el primer cop que aquesta emblemàtica estàtua del mico més famós de Badalona pateix agressions, l’any 2016 van trencar l’ampolla d’anís que porta a la mà. Recordem la seva història 👇

L’any 1870 es va fundar a Badalona una fàbrica per elaborar anís de la mà de dos germans Vicente i José Bosch. El naixement de l’Anís del Mono va ser força curiós, Vicente Bosch tenia negocis a Amèrica i un client li va regalar un mico que el va inspirar per batejar el seu licor anisat i fer l’etiqueta amb la imatge d’un mico amb cara d’humanoide. Eren els anys de la teoria de l’origen de les espècies de Darwin i tothom en parlava i debatia sobre el veritable origen dels humans.

Vicente Bosch volia una ampolla diferent i va aconseguir una ampolla que ha perdurat fins als nostres dies, basant-se en una ampolla de perfum francès que li va regalar a la seva dona. Una ampolla amb formes de diamants, que a més es podia utilitzar com a instrument musical i que amb el pas dels anys es va convertir en una eina imprescindible per cantar nadales.


L’etiqueta que va ser encarregada a una impremta francesa, té una errada d’origen que els propietaris van voler mantenir i encara és visible en totes les ampolles d’Anís del Mono. A la paraula “Destilación” li sobra una ela i es pot llegir “Destillación“.


L’any 1975 Anis del Mono va passar a mans de Grup Osborne que l’any 2020 va decidir emportar-se part de la producció a Andalusia. Sempre ens quedarà l’estàtua del mico feta de bronze, obra de l’artista badalonina Susana Ruiz Blanch, inaugurada per Xavier Garcia Albiol el 7 de juliol del 2012. L’obra combina el cos d’un mico amb la cara d’un humà que per les faccions ens pot recordar a Charles Darwin.

Tags: Anís del Mono, Badalona, Vandalismo

Notícies semblants: