ACTUALITAT

Mor Francisco Ibáñez, el creador de Mortadel·lo i Filemó


Aquest matí ha mort Francisco Ibáñez Talavera als 87 anys, el dibuixant barceloní, creador de Mortadel·lo i Filemó i altres còmics com La família Trapisonda, 13, Rue del Percebe o Pepe Gotera i Otilio.

Des de ben petit ja dibuixava, després d’estudiar comptabilitat i peritatge mercantil i treballar en una entitat bancària, va decidir dedicar-se a crear historietes per a diverses publicacions, entre elles per l’editorial Bruguera.

L’editorial Penguin Random House Grupo Editorial, ha estat l’encarregada de donar la trista notícia de la mort d’un dels millors dibuixants de còmics de Catalunya i ho ha fet amb aquestes paraules:

“Acomiadem la figura més important del còmic espanyol. Ens deixa l’enorme llegat de la seva lucidesa, sentit de l’humor i més de 50.000 pàgines amb personatges memorables que han fet feliços un gran nombre de lectors”.

Per la seva trajectòria professional va rebre la Creu de Sant Jordi l’any 2021. Des d’aquí volem mostrar el nostre més sincer condol a tota la família de Francisco Ibáñez Talavera, descansa en pau, que la terra et sigui lleu.

Tags: Francisco Ibáñez, Morts

Notícies semblants: