ACTUALITAT

La Generalitat activa mesures de prevenció i control davant un cas de Grip aviària a Arenys de Mar


El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat ha activat mesures de prevenció i control, davant un cas de grip aviària detectada a Arenys de Mar. El passat 11 de juliol a través d’una anàlisi efectuada en laboratori a un xatrac comú, es va detectar la presència en l’ocell migrador del virus IAAP H5N1, una de les variants de la Grip aviària.

La Generalitat ho ha notificat al Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació a través de la Xarxa d’Alertes Sanitàries i ha activat el control en un radi de 10 quilòmetres al voltant d’Arenys, amb una durada en principi de 30 dies. En aquests dies s’inspeccionaran totes les explotacions d’aus de corrals de la zona afectada i se’ls hi ha demanat a tots els particulars que tinguin aviram pel consum propi, ho comuniquin a les autoritats sanitàries competents.

La Grip aviària és una malaltia infecciosa que afecta les aus, causada per diferents tipus de virus de la grip del tipus A. Malgrat que no solen afectar a les persones i Catalunya està catalogada com a zona lliure de Grip aviària, sempre és responsable mantenir un cert control.

Tags: Arenys de Mar, Grip aviària

Notícies semblants: