Sabeu quin és l’únic poble de Catalunya on ha guanyat les eleccions VOX?


Només hi ha un poble a Catalunya on ha guanyat el partit d’extrema dreta VOX i és el segon poble més petit del nostre país, Sant Jaume de Frontanyà de tan sols 31 habitants censats. VOX ha guanyat per majoria absoluta amb aquests resultats:

🔸    VOX – 6 vots
🔸   PSC –  2 vots
🔸   ERC – 1 vot
 🔸   JxC –  1 vot
🔸   PP   –  1 vot

En les anteriors eleccions del 2019 el partit guanyador va ser ERC amb 5 vots, seguit del PSC amb 4 vots i JxC amb 2 vots. Curiosament VOX no va obtenir cap vot. Com pot ser que en quatre anys la població d’aquest petit poble del Berguedà hagi anat d’un extrem a l’altre, d’una esquerra catalana a una ultradreta espanyola?

En canvi, a Gisclareny, el poble més petit de Catalunya des del 2018, també al Berguedà i a poc més de 30 km de Sant Jaume de Frontanyà, ERC-AM ha guanyat per 21 vots i el 90,91% dels vots. L’únic regidor d’aquest petit municipi serà Queralt Tor i Guitart.

Tags: Sant Jaume de Frontanyà, VOX

Notícies semblants: