ACTUALITAT

Dos vigilants de Renfe agredeixen a un noi a l’estació de Maçanet de la Selva


Dos vigilants de seguretat de Renfe han protagonitzat una detenció una mica exagerada d’un noi de dinou anys. En Maru va pujar al tren a Girona per anar fins a Hostalric on viu amb la seva família. A l’altura de Maçanet de la Selva va passar el revisor i li va dir que el bitllet que el noi li ensenyava no era el de la zona que corresponia. El noi es va oferir a pagar-li la diferència que era de poc més de dos euros.

Una passatgera també es van oferir a pagar-li, però el revisor es va negar i va avisar al personal de seguretat de Renfe. Dos vigilants van agafar el noi i el van obligar a baixar del tren a l’estació de Maçanet de la Selva i un cop a l’andana el van immobilitzar a terra agafant-lo pel coll i pressionant-lo amb les cames.

En declaracions del noi a TV3 diu que “va arribar un moment que ja no podia respirar”, mentre un passatger del tren els hi cridava “idiota, que l’ofegaràs”. Mentre el tenien agafat també l’amenaçaven, en Maru diu que li van dir “tots sou iguals i sempre passa el mateix amb vosaltres”, frase clarament xenòfoba per l’origen del noi que és marroquí. Independentment de l’origen del noi, potser ja ha nascut a Catalunya, perquè pel perfecte català que parla segur que ha estudiat aquí. Caldria veure si aquests dos vigilants el saben parlar tan bé com en Maru.

El que està clar és que tant el revisor com el personal de seguretat s’han extralimitat de les seves funcions, segons els passatgers que viatjaven en el tren, en Maru no es va posar agressiu en cap moment, ell tan sols volia pagar la diferència del bitllet. Si el revisor no va voler, l’únic que havien de fer és posar-li una multa, però no detenir-lo d’aquesta forma.

Quan el tren va tornar a arrencar un cop havien fet baixar al noi, alguns passatgers van aturar el tren per baixar i no deixar sol en Maru amb els vigilants, dient-los que els denunciarien. Ara, gràcies a les gravacions que van fer algun dels testimonis, en Maru podrà presentar denúncia per tracte vexatori i lesions a l’esquena, els peus i el coll. Si no fos per les gravacions, seria la paraula d’ell contra la dels vigilants. Haurien fet el mateix amb un noi de pell clara i cabell ros?

Per part de Renfe també han anunciat que obriran una investigació i si de les imatges es desprèn que els vigilants s’han extralimitat, demanaran a l’empresa de seguretat, que els apartin del servei.

Tags: Renfe, Xenofòbia

Notícies semblants: