ACTUALITAT

Mor Xavier Gabriel, el propietari i fundador de La Bruixa d’Or de Sort

Segons ha informat l’Agència Catalana de Notícies /ACN), el propietari i fundador de l’administració de loteria La Bruixa d’Or, Xavier Gabriel va morir ahir als 66 anys a causa de diversos càncers que va patir els darrers anys. Gabriel va obrir l’administració al centre de Sort l’any 1986 que als anys 2003 i 2004 es va fer molt famosa per haver donat la grossa de Nadal els dos anys seguits, també va ser el primer que va començar a vendre dècims per internet.

Durant molts anys venia gent de tot arreu del país a comprar la loteria de Nadal a La Bruixa d’Or, fins i tot s’havia convertit en una tradició. Va arribar a ser l’administració de loteria que més venia de tota Espanya, guanyant fins a 60 milions d’euros per sorteig. Amb 27 anys Gabriel va deixar la seva feina al banc per a convertir-se en empresari. Per la seva trajectòria professional va rebre 32 premis. També va ser la persona que va introduir el ràfting al Pallars Sobirà.

La seva ideologia política era clarament antiindependentista, durant els anys de les grans manifestacions a favor de la independència de Catalunya es va mostrar molt proper a la plataforma Tabarnia, un projecte impulsat per l’organització Barcelona is not Catalonia, que pretenia crear una nova comunitat autònoma espanyola amb part del territori de Tarragona i Barcelona. Fins i tot va ser nomenat ministre d’Hisenda de Tabarnia.

L’any 2017 va traslladar la seu de les seves empreses fora de Catalunya, la seu social a Navarra i la seu fiscal a Madrid. Des d’aquí volem mostrar el nostre més sincer condol a la família i amics de Xavier Gabriel.

Tags: La Bruixa d'or, Morts

Notícies semblants: