Un vídeo de La Patum de Berga es fa viral al Brasil, la comparen amb el seu Carnaval


Segons escriu Aquí Berguedà, un vídeo de La Patum de Berga publicat el passat 4 de juliol a Instagram pel compositor brasiler Paulo Costa Lima, s’ha fet viral al Brasil, a hores d’ara, té 77.733 m’agrada i més d’un miler de comentaris, comparant la festa del Berguedà amb el Carnaval del seu país.

Paulo Costa diu en el seu perfil d’Instagram: “La Patum de Berga, festa catalana des del 1454, percussió, herència, entre altres coses, del teatre medieval (Barcelona). Aquest impuls tan humà d’aglomerar-se…”.

Molts dels comentaris que fa la gent d’aquest vídeo gravat per Rosa Castilla, de La Fotogràfica des del balcó de l’ajuntament i que ja té més de tres milions de reproduccions, són comparant els Salts de Plens de La Patum amb un dels balls típics que fan a Salvador de Bahia durant el Carnaval, el Furdunço.

Gràcies a aquestes fantàstiques imatges, una de les festes més tradicionals del nostre país ha traspassat l’Atlàntic. Compareu les imatges, la veritat és que sí que s’assemblen molt.

El Salt de Plens de la Patum 👇

El Furdunço de Salvador de Bahia (Brasil 👇

Tags: Brasil, Carnaval, La Patum

Notícies semblants: