Alerta alimentària per la presència de Listèria en un lot de salmó fumat.


L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària (AESAN) alerta de la presència de Listèria monocytogene en un lot de salmó fumat distribuït per les comunitats de Catalunya, Castella i Lleó, Castella la Manxa, Madrid i Múrcia, encara que no es descarta hagi pogut arribar a altres comunitats.

Ha estat la mateixa empresa productora que després de fer un autocontrol, ho ha comunicat a les autoritats competents. El lot afectat és el següent:

🔸  Salmó fumat Host C/P-E de la marca Joalpesca que es distribueix envasat en planxes d’1-1,5 kg.
🔸  Número de lot: E675C1528 3
🔸  Codi de barres: 2249134 011409
🔸  Data de caducitat: 14/08/2023
🔸  Temperatura: refrigerat.

Com sempre, l’AESAN ja ha avisat a totes les comunitats autònomes a través del Sistema Coordinat d’Intercanvi Ràpid d’Informació (SCIRI) perquè verifiquin la retirada dels productes de tots els establiments i demana als consumidors que si tenen algun d’ells a casa, s’abstinguin de consumir-los i els retornin a la botiga on el van comprar.

Aquest bacteri causant de la listèria pot provocar febre, mal de cap, diarrea o vòmits. Si algú té aquests símptomes que puguin ser a causa del consum d’alguna d’aquest producte, l’AESAN aconsella visitar un centre mèdic.

Tags: alerta alimentària, salmó fumat

Notícies semblants: