ACTUALITAT

Polèmica per uns cartells que apareixen a Mallorca on en anglès posa ‘Platja tancada’ i en català ‘Platja oberta’.

Foto: Twitter @caterva_mnc

La plataforma anticapitalista de Mallorca, Caterva, ha engegat una campanya en contra de la massificació de turistes que estan patint les platges de l’illa. Aquests darrers dies estan col·locant cartells en diferents cales de Manacor, indicant en anglès que la platja està tancada i en català indica que la platja està oberta.

El missatge que es desprèn d’aquesta campanya és que no volen turistes a les platges de l’illa. En el seu perfil de Twitter es pot llegir: “Aquests dies hem dut a terme una acció de denúncia contra la #massificació turística a les cales de #Manacor. Amb una mica d’humor, hem penjat uns quants cartells que podeu veure a les fotos. Des de Cala Morlanda fins a Cala Bota”.

En algun dels cartells en anglès indiquen perill de meduses o per despreniments de roques, en canvi, a baix escrit en català es pot llegir, “platja oberta, ni guiris ni meduses”. Caterva afirma que: “La usurpació de les cales és només una expressió més de com el capitalisme utilitza una activitat econòmica com el turisme, duta a l’extrem, per assecar gratuïtament el territori i per extreure el màxim de plusvàlua dels treballadors”.

Tags: contra el turisme, Mallorca

Notícies semblants: