La Universitat de Barcelona considerada la millor d’Espanya

Cada any s’elabora el Rànquing Acadèmic d’Universitats del Món (ARWU), conegut més popularment com el Rànquing de Shanghai, en el que es recullen les 1.000 millors universitats del món. A diferència d’altres anys, aquest 2023 no hi ha cap universitat espanyola que figuri entre les 200 primeres.

La primera universitat espanyola que figura en el rànquing d’enguany és la Universitat de Barcelona, seguida de la Universitat de Granada. L’any passat la UB estava situada entre les 151 i 200 millors del món, aquest any està entre les 201 i 300.

🏫  Les 10 millors Universitats d’Espanya

1. Universitat de Barcelona
2. Universitat de Granada
3. Universitat Autònoma de Barcelona
4. Universitat Autònoma de Madrid
5. Universitat Complutense de Madrid
6. Universitat Pompeu Fabra de Barcelona
7. Universitat de València
8. Universitat Politècnica de València
9. Universitat del País Basc
10. Universitat d’Alacant

En el primer lloc trobem a la Universitat Harvard de Massachusetts als Estats Units, que lidera aquest rànquing des de fa vint-i-un anys. En segona posició la Universitat de Stanford a Califòrnia i tanca el pòdium l’Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT).

Tags: Millors universitats

Notícies semblants: