Dos cellers catalans entre els 100 millors del món


La revista nord-americana Wine & Spirits ha elaborat un rànquing amb els 100 millors cellers del món repartits en 16 països de quatre continents. En ell figuren dos cellers catalans, els dos del Penedès i amb origen a la mateixa família, Can Sumoi de Pepe Raventós i Raventós i Blanc.

Can Sumoi és un projecte personal de Pepe Raventós que va nèixer l’any 2017 per oferir vins orgànics i naturals elaborats amb la mínima intervenció possible en tots els processos de viticultura i vinificació, un exemple de recuperació del paisatge, de la cultura vitivinícola, com podem llegir a la seva web.

Raventós i Blanc té cinc segles d’història, en mans de la família Raventós des de 1497. És una de les més llargues tradicions vitivinícoles documentades de món. Generació rere generació, ara en mans dels dos germans Manuel i Pepe Raventós, han portat aquest celler a figurar entre els millors del món.

🔸  En aquest rànquing figuren set cellers de l’Estat espanyol, entre ells els dos catalans.

🍷  Can Sumoi – Catalunya
🍷  Pago de Los Abuelos – Lleó
🍷  López de Heredia – La Rioja
🍷  Muga – La Rioja
🍷  Raventós i Blanc – Catalunya
🍷  Suertes del Marqués – Canàries
🍷  Tempos Vega Sicilia – La Rioja.

Els països que més cellers tenen en aquesta llista són els Estats Units amb 36, seguit d’Itàlia amb 17 i França amb 15. Podeu consultar la llista sencera  👉 aquí. 

Tags: Millors cellers del món

Notícies semblants: