ACTUALITAT

Andorra exigirà un nivell mínim de català als residents 


Segons informa el Diari d’Andorra, el principat exigirà un nivell mínim de català per als residents que vulguin viure i treballar al país. D’acord amb la nova Llei de la Llengua Oficial en la qual s’està treballant, tots els que vulguin obtenir o renovar el permís de residència, hauran d’acreditar un nivell bàsic de català, inferior a l’A2 i qui no pugui acreditar-lo haurà de fer un curset de 30 hores en algun centre del principat, abans de concedir-los la targeta verda, que els autoritza a viure-hi i treballar a Andorra.

La finalitat és garantir que tots els ciutadans que visquin i treballin a Andorra tinguin un mínim d’expressió en la llengua oficial del principat i també garantir que es pugui atendre en català a tots els establiments del país, ja que darrerament la llengua que s’utilitza en primer terme als comerços o llocs de restauració és el castellà.

Des del Ministeri d’Educació andorrà es demanarà a la Unió Hotelera i la Cambra de Comerç la seva col·laboració per tal d’incentivar que els treballadors forans aprenguin el català. Als treballadors temporers no se’ls exigirà el mínim de nivell de català, però volen aconseguir que tant empresaris com treballadors siguin conscients de la importància d’aprendre la llengua oficial.

Bona iniciativa perquè la llengua d’un país no desaparegui. Algun dia ho podrem fer a Catalunya?

Tags: Andorra, català

Notícies semblants: