ACTUALITAT

Mor la lingüista catalana, Carme Junyent i Figueras


La lingüista i actual presidenta del Consell Lingüístic Assessor del Govern, gran defensora de la llengua catalana i altres llengües minoritàries d’arreu del món, Carme Junyent i Figueras, ha mort avui als 68 anys a causa d’un càncer de pàncrees. Han estat els seus fills els encarregats de donar la notícia a través de Twitter (ara X).

La Carme Junyent va néixer a Masquefa, a l’Anoia l’any 1955, professora de lingüística a la Universitat de Barcelona, especialitzada en les llengües minoritàries del món, malauradament en perill de desaparició, l’antropologia lingüística i les llengües de la immigració a Catalunya, també era directora del Grup d’Estudi de Llengües Amenaçades (GELA).

“Per la seva llarga trajectòria en l’estudi i la defensa de la diversitat lingüística a Catalunya i al món”, l’any 2019 va ser guardonada amb la Creu de Sant Jordi. Des d’aquí volem mostrar el nostre més sincer condol a la família i amics de la Carme Junyent i Figueras. Descansa en pau, que la terra et sigui lleu.

Tags: Carme Junyent, Morts

Notícies semblants: