El nou cor de cambra mixt de l’Escolania de Montserrat debutarà demà, Diada nacional de Catalunya


El passat mes de març l’Escolania de Montserrat anunciava que per primer cop a la història crearien un cor mixt format per a 28 nois i noies, d’entre 17 i 24 anys, que s’anomenarà Schola Cantorum de l’Escolania de Montserrat. El dirigirà l’actual sotsdirector musical de l’Escolania, Pau Jorquera.

Demà 11 de setembre que celebrem la Diada nacional de Catalunya faran la primera actuació durant l’acte de vestició dels escolans tradicionals i dels nous components del cor de cambra, que se celebra a la Basílica de Santa Maria de Montserrat. Els nous escolans i escolanes aniran vestits amb saia i roquet i seran inscrits com els escolanets en el llibre oficial de vesticions.

A partir del cap de setmana del 23 i 24 el nou cor de cambra mixt, cantarà un cop al mes perquè els escolans puguin descansar i passar un cap de setmana amb la família. Cantaran la Salve Regina i el Virolai, a l’ofici de Vespres de dissabte i a la Missa Conventual de diumenge.

Segons publica l’Abadia de Montserrat en una nota de premsa, aquest nou curs tenen previstes tres sortides fora del nostre país. La primera el 7 d’octubre a Roma, en el marc del pelegrinatge que organitza Montserrat al Vaticà per celebrar el 800 aniversari de la fundació de la Confraria de la Mare de Déu de Montserrat.

El 14 de desembre viatjaran fins a Luxemburg on cantaran en els actes de cloenda de la presidència espanyola de la Unió Europea. I l’últim el 9 de maig a la catedral de Montpeller, convidats per l’arquebisbat de la ciutat francesa.

Al llarg d’aquest curs també tindran actuacions en diferents ciutats i pobles de Catalunya, segons el següent calendari:

💠​ 29 de setembre: El Masnou
💠​ 20 d’octubre: Sant Pere de Ribes
💠​ 17 de novembre: Parròquia Sant Pius X de Barcelona
💠​ 20 de desembre: Hotel Palace de Barcelona
💠​ 22 de desembre: Auditori Enric Granados de Lleida
💠​ 01 de febrer: Palau de la Música de Barcelona
💠​ 01 de març: Bellpuig d’Urgell
💠​ 19 d’abril: Sant Cugat del Vallès
💠​ 03 de maig: Ascó
💠​ 07 de juny: Tivenys
💠​ 21 de juny: Sant Feliu de Llobregat

La primera actuació de la Schola Cantorum de l’Escolania de Montserrat, es podrà seguir en directe demà a partir de les 12 hores, per  Montserrat TV

Així és la vida dels escolanets a l’Escolania de Montserrat 👇​

 

Tags: Escolania de Montserrat

Notícies semblants: