Isabel Díaz Ayuso afirma que un espanyol té complicat trobar feina a Catalunya per no tenir cognoms catalans


Ja estem acostumats a sentir ximpleries per part del PP referents a Catalunya, com quan l’anterior dirigent, Pablo Casado va afirmar que en les escoles catalanes no deixaven anar al bany als nens i nenes que no ho demanaven en català. Ara ha estat la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, la que en l’Assemblea de Madrid ha dit que un espanyol té complicat trobar feina a Catalunya per no tenir cognoms catalans.

Concretament va dir: “Quan un home de Fuenlabrada, ha de buscar un lloc de treball a Catalunya, un de Madrid ho té molt més difícil per tenir un cognom espanyol, castellà”. Va continuar dient: “quan un d’Extremadura, de Parla o de Móstoles, se’n va a treballar a Catalunya, és un xarnego i serà eternament una persona de segona per ser espanyol i no voler renunciar a ser-ho”.

Li recordem a la senyora Díaz Ayuso que, segons l’Idescat, els cognoms majoritaris de la població catalana són: Garcia, Martínez, López, Sánchez, Rodríguez, Fernández, Pérez, González, Gómez, Ruiz, Jiménez, etc. Si el que afirma la presidenta de la comunitat madrilenya fos cert, la taxa d’atur de Catalunya que actualment ronda el 8% es dispararia fins al 60% o 70%.


Des d’aquí volem fer un petit recull d’algunes de les moltes persones que no han tingut problema pels seus cognoms a l’hora de trobar feina, fins i tot hem tingut un president de la Generalitat amb cognom andalús, José Montilla. Entre altres podem citar a l’actriu madrilenya establerta a Barcelona, Natalia Sánchez, que parla un perfecte català; el mateix president del PP català, segur que mai ha tingut problema per trobar feina, malgrat els seus dos cognoms ben espanyols, Fernández Álvarez. Fins i tot alguns s’atreveixen a muntar un bufet d’advocats amb els seus cognoms castellans, com el Giménez & Gómez Advocats o la gallega María Dolores Varela, prestigiosa neurocirurgiana de Quirónsalud de Barcelona.

Tags: català, Isabel Diaz Ayuso

Notícies semblants: