Entre el 15 de setembre i el 15 d’octubre podem gaudir d’uns dels millors espectacles que ens ofereix la natura a la tardor, la Brama del Cérvol. Al Pirineu i Prepirineu trobem els cérvols que viuen en llibertat i durant aquesta època els mascles busquen les femelles en zel i bramen de forma espectacular per intentar atraure el màxim de femelles possibles. Tota una manifestació de la masculinitat d’aquesta espècie.
El millor moment per a gaudir d’aquest espectacle és a primera hora del matí o última hora de la tarda. Durant les hores centrals del dia en què pugen les temperatures, els cérvols s’amaguen dins el bosc i ja no bramen. Aquests dies el Parc Natural de l’Alt Pirineu, el Parc Natural del Cadí-Moixeró i les reserves nacionals de caça de l’Alt Pallars, Boumort i el Cadí, tindran punts d’informació on ens aconsellaran com observar la brama de cérvol sense molestar els animals i preservar la natura.
Per potenciar l’ecoturisme, les poblacions d’Ares, Alós d’Isil i Cerbi (Alt Pirineu) des del 15 de setembre fins al 15 d’octubre, des de la sortida del sol fins a les 11 del matí i de les 5 de la tarda fins que es faci fosc, tindran tres punts d’observació gratuïts on hi haurà informadors i material òptic per poder veure i escoltar la brama del cérvol. També disposen de guies per acompanyar a grups reduïts.
Al Mirador de Fites de la Reserva Nacional de Caça de Boumort, hi haurà un punt d’informació els caps de setmana i dies festius. Al Parc Natural del Cadí-Moixeró i la Reserva de Caça del Cadí, al Berguedà, disposaran d’un servei gratuït d’acompanyament, amb dos punts d’observació ubicats al Xalet del Coll de Pal i a Castellar de n’Hug.
Recomanacions d’Infobrama per a l’observació de la brama del cérvol a la Reserva de Boumort.