ACTUALITAT

Catalunya, el primer país del món que distribuirà gratuïtament productes reutilitzables per a la menstruació.


La Generalitat de Catalunya ha pres una iniciativa pionera a tot el món, distribuir gratuïtament a totes les dones, a partir de l’any vinent productes reutilitzables per a la menstruació, com a copes menstruals, calces i compreses reutilitzables.

A partir del 2024 totes les dones residents a Catalunya tindran un codi QR a l’aplicació de la seva salut amb el que es podran dirigir a les farmàcies i triar el producte més adient per a elles: una copa menstrual, dues compreses o unes calces.

Aquesta és una mesura pionera al món amb la finalitat d’acabar amb la pobresa menstrual. Amb els preus de les compreses i tampons tradicionals, que no tenen un IVA reduït, la menstruació s’ha convertit en una despesa important cada mes per a les dones que cada dia opten més pels productes reutilitzables, afegint que també és una millora pel medi ambient per no generar residus.

Tags: Generalitat, Menstruació, visites nocturnes gratis

Notícies semblants: