ACTUALITAT

D’aquí a 20 dies es prohibirà la venda de purpurina i altres microplàstics en tota la Unió Europea.


Per decisió de la Comissió Europea d’acord amb la legislació comunitària sobre substàncies químiques (REACH), d’aquí a vint dies es prohibirà la venda de microplàstics i productes als quals se’ls hi hagin afegit intencionadament, com detergents, cosmètics o joguines, per evitar que aquests microplàstics acabin al mar o la natura, perjudicant greument el medi ambient. Entre ells trobem la purpurina no adherent o les microsferes exfoliants, entre molts altres.

Aquesta mesura es pren amb l’objectiu de reduir la contaminació per microplàstics en un 30% abans del 2030. Es consideren microplàstics aquelles partícules de polímers sintètics que mesurin menys de cinc mil·límetres, que siguin orgàniques, insolubles i resistents a la degradació. Aquestes partícules són altament contaminants, ja que no són biodegradables i perduren durant molts anys en el medi ambient.

Aquests microplàstics acaben sent ingerits per la fauna tant marina com terrestre. Actualment, encara està en estudi el mal que poden fer als humans per la ingesta a través dels peixos, la sal marina o l’aigua, tant embotellada com de l’aixeta.

Tags: prohibicions, Purpurina, Unió Europea

Notícies semblants: