Pescadors de la Confraria de Blanes albiren un catxalot de grans dimensions a tres milles de la costa


Dimarts passat una embarcació de la Confraria de Pescadors de Blanes es va veure sorprès per un catxalot de grans dimensions, el més gran dels rorquals comuns. Segons informa l’Ajuntament de Blanes, aquests dies s’han pogut veure diverses balenes a prop de la costa del primer poble costaner de la comarca de la Selva.

Els pescadors es trobaven a unes tres milles de la costa quan van veure sortir a la superfície al catxalot per a respirar, era una femella acompanyada de la seva cria. El catxalot és més petit que la balena blava, però pot arribar a tenir uns 20-22 metres i pesar unes 70 tones. No és molt comú veure’ls per la costa catalana, el rorqual comú acostuma a viure en aigües fredes i temperades, no és molt habitual trobar-lo en aigües càlides com les del Mediterrani, però en els darrers anys s’estan desplaçant cap aquí.

Tags: Balenes, blanes

Notícies semblants: