Un cor gegant presideix l’entrada a la Facultat de Medicina del Clínic de Barcelona


‘El Cor Secret’ obra de Jaume Plensa que es va exposar per primer cop l’any 2014 a la fàbrica de gas d’Augsburg-Oberhausen a Alemanya, presideix fins al pròxim dilluns l’entrada principal de la Facultat de Medicina del Clínic de Barcelona, amb motiu del Dia Mundial del Cor que se celebra cada 29 de setembre, per a conscienciar a la ciutadania sobre les malalties cardiovasculars, la seva prevenció, control i tractament.

Es tracta d’un cor inflable que fa 13 metres d’alt per 9,5 d’ample i pesa 150 kg. Com hem pogut sentir a Jaume Plensa el dia de la inauguració, el cor està instal·lat entre les columnes de la facultat,“transformant l’edifici amb un gran tòrax, les columnes com a costelles i el cor a dintre amb la pressió del seu batec”.

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni que ha assistit a la inauguració de l’obra, va voler reivindicar la figura de Jaume Plensa com l’escultor més internacional de Barcelona. Manel Balcells, el director general de l’Hospital Clínic, ha remarcat la importància de cuidar el nostre cor adoptant hàbits saludables El rector de la Universitat de Barcelona, va recordar que feia cinc anys que ja havien parlat amb Plensa per dur ‘El Cor Secret’ a la Facultat de Medicina del Clínic, però la pandèmia ho va endarrerir fins ara.

Tags: Clínic, Jaume Plensa

Notícies semblants: