Els Castellers de Vilafranca omplen el Liceu i enlairen el primer castell de la història en l’emblemàtic teatre.

Foto: X – @perearagones

Ahir al vespre els Castellers de Vilafranca van enlairar el primer castell de la història en l’escenari del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, un 4 de 9 amb folre. Els verds de Vilafranca celebraven el 75 aniversari de la colla i el lloc triat per fer-ho va ser l’emblemàtic teatre de la Rambla barcelonina.

L’acte que va ser conduït per la comunicadora Elisabet Carnicé i l’actor David Bagés, va repassar la història de la colla en aquests 75 anys d’existència. El guió i la direcció de la gala va anar a càrrec de la companyia de teatre Comediants. Durant la nit van fer diversos castells per finalitzar amb el 4 de 9 amb folre a dalt de l’escenari. També han participat l’Orquestra de Músiques d’Arrel de Catalunya i el Quartet Mèlt.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va voler destacar la tasca “inclusiva” que fa aquesta colla, “els de Vilafranca sou exemple d’abraçar a tothom”, va dir el president. Després va continuar dient que “quan ens visiten governs estrangers i ens pregunten com és el país expliquem què són els castellers: som capaços de fer pinya i ens ajudem perquè el més petit de tots pugui pujar a dalt de tot i toqui el cel en nom de tots”, ha explicat.

Aquest és el primer cop que una colla castellera actua al Liceu i ho han fet amb un total de quatre-cents castellers, que en un moment o altre han pujat dalt l’escenari. Gaudim de les imatges que han fet història. ​👇

 

Tags: Castellers de Vilafranca, Liceu

Notícies semblants: