Un Oli i dos Vins catalans considerats com els millors d’Espanya per la Guia de Vins i Olis

El passat 16 d’octubre es va celebrar a València la cerimònia d’entrega de guardons que atorga cada any la Guia de Vins i Olis, en el marc de la Setmana Vitivinícola, als millors vins de cada varietat i al millor oli d’oliva verge extra (AOVE) d’Espanya.

A l’edició d’enguany es van presentar als tasts un total de 1.814 vins de tota la geografia espanyola i 52 Olis d’Oliva Verge Extra i el premi al millor AOVE de l’Estat ha recaigut en un oli català, l’AOVE Mas Oliveras, Abadal, de la varietat Corbella que va obtenir una puntuació de 97 punts. Dos vins catalans també han estat considerats com els millors de la seva varietat.

L’AOVE Mas Oliveras procedeix de la varietat Corbella, una varietat autòctona del Bages, originària de la zona de la vall del Cardener i el seu voltant. Prové de la Finca Mas Oliveras ubicada a l’Horta d’Avinyó. Les oliveres se situen a uns 450 metres d’altitud, en un sòl de tipus argilo-calcari i un clima molt adequat per aquest oli. Presenta un color verdós intens, amb un toc afruitat i amb aromes d’herbes com el fonoll o la camamilla.

Premis Top 23 de la Guia de Vins i Olis de la Setmana Vitivinícola

🏅​ Millor AOVE: Mas Oliveras, Abadal, de la varietat Corbella de Horta d’Avinyó – 97 punts.
🏅​ Millor Vi rosat: Gurdos 2022, Gordonzello, 100 Prieto Picudo, D.O.P. Lleó – 96 punts.
🏅​ Millor Vi blanc: Altos de Losada Villa de San Lorenzo 2021 – D.O.P. Bierzo (Lleó) – 98 punts.
🏅​ Millor escumós: Serral del Vell 2017, Recaredo Xarel·lo 87% i Macabeo 13% D.O.P. Corpinnat de Sant Sadurní d’Anoia – 98 punts
🏅​ Millor Vi negre: Reserva Real 2018 de Família Torres, Cabernet Sauvignon, Merlot i Cabernet Franc, D.O.P. Penedès – 98 punts.
🏅​ Millor Vi generós: Amontillado Del Duque VORS de González Byass, 100% Palomino, D.O.P. Jerez – 99 punts.
Premi al millor enòleg de l’Estat: Antonio Flores de Gonzalez Byass.

Tags: Millor Oli, Millor vi

Notícies semblants: