Barcelona tindrà el primer Centre de Recerca Especialitzat en Immunologia d’Espanya

SIMULACIÓ DEL FUTUR CAIXARESEARCH INSTITUTE. Foto: Fundació “laCaixa”

La Fundació “la Caixa” ha emès un comunicat anunciant que Barcelona tindrà el primer centre de recerca especialitzat en immunologia d’Espanya, “que se centrarà en l’estudi dels processos del sistema immunològic en la seva interacció amb les malalties més prevalents, com les neurològiques, les oncològiques i les infeccioses, a més d’en l’anàlisi dels factors mediambientals que hi influeixen”.

CaixaResearch Institute, serà el primer centre d’investigació especialitzat en immunologia d’Espanya i un dels primers d’Europa. En ell es desenvoluparà un programa científic propi, però també col·laboraran amb quatre centres de referència catalans:

🔹 L’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal)

🔹 Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO)

🔹 L’Institut d’Investigació de la Sida (IrsiCaixa)

🔹 Barcelonaβeta Brain Research Center (BBRC).

Estarà ubicat al costat del Museu de la Ciència CosmoCaixa, als peus de la Serra de Collserola. El passat mes de juny es van iniciar les obres del nou edifici, totalment sostenible, que allotjarà el centre amb un total de 19.000 m². Constarà amb espais i equipaments de primer nivell per a desenvolupar l’activitat científica, com laboratoris secs i humits, serveis científic-tècnics i espais per a la innovació, a més de la zona d’administració gestió.

Està previst que a finals de l’any vinent es pugui inaugurar parcialment. Un cop finalitzades les obres, el CaixaResearch Institute donarà feina a uns 500 professionals. Segons Isidre Fainé, president de la Fundació “la Caixa”, “el centre suposarà una fita transcendental en la història de la recerca del nostre país”.

Tags: Barcelona, Centres investigació, Fundació La Caixa

Notícies semblants: