ACTUALITAT

Dilluns va néixer a Mallorca el primer bebè d’Europa gestat conjuntament per dues dones.


L’Azahara i l’Estefania són una parella que volien ser mares, però totes dues volien ser gestants del seu fill. Per aconseguir-ho es van dirigir a una clínica de fertilitat assistida, Juaneda Fertility i allà els van explicar el mètode INVOcell, un nou tractament de fertilitat que redueix la necessitat de procediments de laboratori. Consisteix a fer que els òvuls fertilitzats es desenvolupin a la vagina, sota el coll uterí, durant els primers cinc dies, utilitzant una càpsula especial: el dispositiu INVOcell, que dona nom al mètode. Funciona com si fos una mini incubadora. En els altres mètodes l’embrió, els primers dies, es desenvolupa en el laboratori.

L’embrió es va desenvolupar els primers dies amb una mare i després va ser transferit a l’altra mare. Així totes dues han tingut l’ocasió de gestar al seu fill i l’embrió no ha passat en cap moment pel laboratori, com es fa amb els mètodes tradicionals.

Per fi aquest dilluns passat, va néixer a l’hospital Juaneda Miramar de Palma de Mallorca, el Derek, el primer nadó d’Europa que ha estat gestat per les seves dues mares de 27 i 30 anys. Va pesar 3,3 kg i està perfecte estat de salut.

Tags: Ciència, medicina

Notícies semblants: