ACTUALITAT

Mor el popular periodista madrileny José María Carrascal amb 92 anys.


El periodista i escriptor madrileny José María Carrascal ha mort aquesta nit als 92 anys. Amb 17 anys la seva família es trasllada a Barcelona, on estudia Filosofia i Lletres i Nàutica. Carrascal va treballar uns anys com a corresponsal dels diaris Pueblo i Diari de Barcelona a Alemanya per després marxar als Estats Units com a corresponsal del diari ABC, RTVE i Antena 3 Ràdio.

A principis dels 90 va tornar a Espanya i es va incorporar als serveis informatius d’Antena 3 Televisió, fent-se molt popular durant aquella dècada per la seva forma peculiar de presentar les notícies de la nit, amb la seva particular veu, les seves “corbates amb personalitat”, com ell mateix deia i amb la frase que repetia cada dia passada la mitjanit per acomiadar el programa: “Nos vemos al filo de la medianoche”.

Carrascal era més que un presentador d’informatius, sempre afegia la seva opinió personal, com si fos una editorial a la notícia que estava donant. També va presentar el programa “Todos somos humanos” juntament amb Xavier Sardà i el seu personatge inventat senyor Casamajor, programa de pífies de diverses televisions estrangeres o nacionals.

No es va arribar a retirar mai del periodisme, quan va deixar la televisió, va continuar treballant per ABC fins a l’últim moment, la seva darrera columna d’opinió publicada va ser aquesta mateixa setmana. Com a escriptor va publicar una vintena de llibres, amb ‘Groovy’ va guanyar el Premi Nadal l’any 1972. Va ser Premi Luca de Tena l’any 2021 per la seva trajectòria professional, Antena d’Or de televisió i Premi Mariano de Cavia, que guardona a periodistes.

Des d’aquí volem mostrar el nostre més sincer condol a la família i amics d’en José María Carrascal. Descansa en pau, que la terra et sigui lleu.

Tags: José María Carrascal, Morts

Notícies semblants: