La tonyina Trini, que cada any als voltants de Nadal visita L’Escala, ja ha arribat.


Aquest any la tonyina Trini, que cada any visita el port de l’Escala pels voltants de Nadal, s’ha avançat, ahir ja va ser vista acompanyada per dues tonyines més. Segons informa el Canal 10 Empordà, els pescadors la van veure un moment ahir al matí i esperen que avui torni a fer un tomb pel port.

La història de la tonyina Trini es remunta al desembre del 2015 quan va arribar per primer cop al port de L’Escala. La Trini estava ferida i els pescadors de la zona la van curar i durant mesos van estar cuidant-la fins que va estar recuperada i amb forces per tornar mar endins al seu hàbitat natural. L’any següent quan va tornar van pensar que li havien de posar un nom i quin millor que Trini en honor a la secretaria de la confraria de pescadors de L’Escala, Trinidad Agúndez.

Des de llavors, no sabem si per agrair als veïns de L’Escala que la van cuidar tan bé o perquè li agrada la Costa Brava, cada any per aquestes dates torna al port de L’Escala. Ara fa dos anys va venir acompanyada d’una altra tonyina a qui els pescadors van batejar com a Roser, en honor a la patrona major de la Confraria de Pescadors de l’Escala, Roser Güell i aquest any ha vingut acompanyada de dues amigues, com diuen a Canal 10 Empordà. Els pescadors la reconeixen per les cicatrius dels talls que tenia el primer any que la van veure i que ells mateixos van curar. Ara s’estarà uns dies al port i després com cada any tornarà a marxar fins a l’any vinent.

Encara que sembli un conte de Nadal, és una història reial que des de fa vuit anys s’ha convertit  en un atractiu més d’aquesta bonica població de la Costa Brava.

Tags: L'Escala, Tonyina Trini

Notícies semblants: