Una original idea per rentar la roba i prendre una copa a Barcelona

Foto: LaBar Laundry-Bar

Barcelona té dos establiments que combinen la tasca de fer la bugada mentre podem esmorzar o fer l’aperitiu, es tracta de LaBar – Laundry Bar, un autoservei de bugaderia amb bar, un local amb una decoració acollidora. Per aquesta original idea, l’Ajuntament de Barcelona li va atorgar el premi al millor comerç innovador de l’any 2022.

El primer local el van obrir l’any 2018 el Gerard i la Marta en el seu barri, al carrer Consell de Cent, 442, cantonada al carrer Nàpols. Aquest passat mes d’abril van obrir un segon local al carrer Provença, 490, molt a prop de la Sagrada Família.

La idea que van tenir el Gerard i la Marta, va sorgir de la seva pròpia experiència, estaven cansats de perdre el temps mentre feien la bugada en un autoservei i pensant que potser altres persones també pensaven el mateix, es van decidir a obrir el primer local. Potser és una idea que en algun aspecte ens retorna al passat, quan als pobles les dones feien petar la xerrada mentre rentaven la roba en els safaretjos públics.

Encara que ofereixen els dos serveis, els clients també poden optar per fer-ne ús d’un sol d’ells, prendre una copa com en qualsevol bar o fer la bugada sense prendre res, però quan entres en un espai tan acollidor et ve de gust seure una estona i gaudir dels productes que ofereixen, dels concerts en directe que sovint fan, o simplement llegir, estudiar o treballar.

Aquest model de bugaderia-bar és molt popular en països europeus, però al nostre país va ser tota una innovació. Obre cada dia de la setmana de les nou del matí a les dotze de la nit i divendres i dissabtes de les deu del matí fins a la una de la nit.

Tags: Bugaderia-Bar

Notícies semblants: