Tots els guanyadors dels Premis Comerç i Mercats de Barcelona 2023


Com cada any per aquestes dates, l’Ajuntament de Barcelona atorga els Premis Comerç als millors establiments comercials de la ciutat en cada una de les categories. Ahir es va celebrar la gala de la 24a edició d’aquests guardons i la 12a edició dels Premis Mercats de Barcelona, a les Drassanes Reials. Els guanyadors en les diferents categories han estat:

🏅​ Premi al comerç de proximitat: MAMÁ HELADERA – Rambla del Poblenou, 44

De la mà de la quinta generació d’una orxateria i gelateria, va néixer MAMÁ HELADERA al barri de Poblenou de Barcelona, com ells mateixos diuen a les seves xarxes socials, és la gelateria dels records. El jurat ha volgut destacar l’arrelament al barri i “una proposta diferent per tastar gelats, amb una història al darrere i sabors fruit de la investigació sobre neurogastronomia aplicada”.

🏅​ Premi al comerç innovador: MARIPOSA NEGRA COCKTAIL BAR – Plaça de les Olles, 4

En ple centre del Born trobem aquest bar on fan còctels, com diuen ells mateixos, “amb ànima”, servits en gots de ceràmica dissenyats per ells mateixos. “Uneix d’una manera original i nova el retail amb la restauració, atès que l’establiment fabrica i ven els recipients que s’empren per a servir els còctels”, diu el jurat. La decoració del local està inspirada en una obra de Carlos Ruíz Zafón, Marina.

🏅​ Premi al comerç emblemàtic: RESTAURANT 7 PORTES – Pg. d’Isabel II, 14

Un establiment amb 185 anys d’història i sens dubte un dels més emblemàtics de la ciutat, ben es mereix aquest premi. Un restaurant que ofereix una cuina catalana de llarga tradició. El jurat també ha volgut destacar “la capacitat d’adaptació als canvis del mercat sense perdre l’autenticitat i la combinació de tradició i innovació, que el converteix en una iniciativa emblemàtica sòlida i exitosa”.

🏅​ Premi al comerç sostenible: TONI PONS

Amb tres establiments a Barcelona, la marca de sabates Toni Pons, ha estat guardonada per la seva sostenibilitat, amb una producció de proximitat i elaboració artesanal. “Recupera el calçat tradicional i l’actualitza perquè pugui ser una peça de vestir del segle XXI”, destaca el jurat.

🏅​ Premi Especial: PANES CREATIVOS – Plaça de Garrigó, 5

Una fleca a Nou Barris on podem trobar tota classe de pans. El jurat destaca que Daniel Jordà ha convertit el seu establiment en “referència al sector del forn a escala nacional i internacional, a més de ser un establiment que fa bandera i practica la sostenibilitat i que està arrelat al barri col·laborant en diversos projectes”.

PREMI MERCATS DE BARCELONA, JORDI MAYMÓ

🏅​ Millor iniciativa individual: Establiment guanyador: CARNS CINTA – Mercat de la Concepció

El jurat ha valorat “l’originalitat de les seves creacions atrauen visitants al mercat de la Concepció”, però també “la seva passió per l’ofici, que els fa ser referents en el sector i formar altres persones com a carnissers o carnisseres”.

🏅​ Millor iniciativa col·lectiva: Guanyador: MERCAT DEL CARMEL

El jurat n’ha destacat el fet de “tenir valors d’educació ambiental, estar basat en talent jove de Barcelona, comptar amb una visió d’anticipació i ser realitzat en un mercat amb un fort ecosistema social i solidari d’entitats i un nivell ampli de compromís entre el veïnat”.

Tags: Barcelona, Premis Comerç

Notícies semblants: