Recullen mostres de femtes de gos per analitzar l’ADN i sancionar als propietaris.


D’acord amb les Ordenances de Civisme, l’Ajuntament de les Franqueses del Vallès ha començat a recollir femtes de gos per tal d’analitzar l’ADN i comparant-lo amb el cens genètic de les mascotes, que actualment tenen un miler de mostres, localitzar al propietari del gos per a sancionar-lo.

Aquesta setmana els tècnics de recollida i agents de la Policia Local han començat la campanya a Bellavista, un dels cinc nuclis que formen part del municipi de les Franqueses del Vallès. Recullen la mostra per posteriorment analitzar-la en el laboratori.

Es preveu que les recollides es facin uns 4 cops al mes, en diferents zones, segons les incidències que els ciutadans formulen a l’ajuntament. Si es localitza al propietari del gos, aquest serà sancionat segons es preveu en l’Ordenança municipal de Civisme i Convivència, amb una multa d’entre 300 i 900 euros.

També hi haurà un control més estricte d’identificació de les mascotes, demanant documentació per tal que tots els gossos del municipi estiguin identificats i ingressin en el cens genètic, que des d’aquest estiu és obligatori. No tenir-lo censat es considera una infracció lleu que pot comportar una multa d’entre 100 i 300 euros.

Tags: Cens genètic, femtes, Gos, Les Franqueses, Mascotes

Notícies semblants: