ACTUALITAT

Una caixa d’eines perduda a l’espai per dos astronautes de l’Estació Espacial, visible avui des de Catalunya.


A principis de novembre dos astronautes de l’Estació Espacial Internacional (EEI), Jasmin Moghbeli i Loral O’Hara, durant les tasques de manteniment que estaven efectuant, van perdre una caixa d’eines que ha quedat abandonada a l’espai.

Segons informació de la NASA, “durant l’activitat es va perdre de forma inadvertida una maleta d’eines”. Posteriorment, els controladors de vol la van detectar a través de les càmeres externes de l’estació. Aquests dies des de Catalunya es pot veure sense necessitat de telescopi, amb uns simples prismàtics.

El risc que la caixa d’eines xoqui contra l’Estació Espacial és pràcticament nul i no comporta cap perill pels astronautes ni per la Terra, finalment acabarà desintegrant-se. Actualment, està en òrbita a uns 400 km damunt el nostre planeta i circula a una velocitat de 28.000 km/h.

Per veure-la haurem de buscar l’Estació Espacial Internacional i just davant veure’m passar la caixa d’eines. Segons indica l’astrònom Joan Anton Català, primer hem de tenir uns prismàtics, després esperem que surti l’estació pel sud-oest i podrem veure un petit punt de llum que es mou seguint el mateix camí que l’EEI.

Aquest punt de llum molt brillant el podrem observar avui dissabte a les 18:59 hores o demà diumenge a les 18:11 hores. Ja podeu anar a buscar els prismàtics.

Tags: Astronautes, espai, estació espacial

Notícies semblants: