Malgrat el que afirma García Albiol, l’arbre de Nadal de Badalona, no és el més alt del país.


Ahir al vespre unes 50.000 persones, segons dades de la Guàrdia Urbana de Badalona es van aplegar a la Plaça Josep Tarradellas de la ciutat, per a veure l’encesa de l’arbre de Nadal, que segons afirma l’alcalde Xavier García Albiol, és el més alt d’Espanya. Albiol va arribar a cridar: “Qui té l’arbre més alt de Catalunya, d’Espanya i del món, és Badalona” i argumenta que el de Vigo fa 37 metres.

L’arbre d’estructura metàl·lica amb 82.000 punts de llum led, fa d’alçada 40 metres. Malgrat el que afirma Albiol, el de Badalona no és el més alt d’Espanya, el Parc Comercial Nevada Shopping de Granada també va encendre ahir els llums del seu arbre de 57 metres. A més l’alcalde de Vigo, Abel Caballero, amb qui Albiol té un repte, afirma que l’arbre de la seva ciutat mesura 40,5 metres.

I encara hi ha una altra ciutat en la competició per tenir l’arbre més alt d’Espanya, segons informa Europa Press, el petit poble de Cartes a Cantàbria que no arriba als 6.000 habitants, havia muntat una estructura de 45 metres per guarnir com arbre de Nadal, però en veure la disputa que hi ha aquest any entre diferents ciutats, el seu alcalde Agustín Molleda ha anunciat que continuarà pujant l’estructura per arribar fins als 65 metres i si algú el repte, continuarà pujant fins que l’estructura ho permeti. Aquest, a més seria el més alt d’Europa.

Més enllà d’aquest desafiament entre alcaldes, la ciutadania de Badalona ha estat força crítica amb Albiol, pel cost que ha tingut l’arbre, un total de 250.000 euros. Molts badalonins i badalonines recriminen que en aquests temps de crisi econòmica que estem patint, es faci aquesta despesa tan gran en un arbre i no en altres temes més necessaris.

Tags: Arbre Nadal, Badalona, Garcia Albiol

Notícies semblants: