Montserrat va acollir ahir un Macropessebre vivent amb uns 900 figurants.

Foto: Abadia de Montserrat

Ahir al matí les places del Santuari de Montserrat van acollir un Macropessebre vivent per celebrar els 800 anys de la creació del primer pesebre vivent que va fer Sant Francesc d’Assís l’any 1223 a Greccio (Itàlia). Les places de Sant Jordi, del Museu i de Santa Maria es van omplir amb 900 figurants de 33 pesebres vivents de Catalunya.

L’esdeveniment organitzat per la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya i l’Abadia de Montserrat, aplegava per primer cop la gent de 33 pesebres vivents. Es van fer dues representacions en un recorregut circular on es podien veure diferents escenes com el campament romà, l’anunciació als pastors, el mercat, els tallers de diferents oficis, els gladiadors, entre altres.

Catalunya és un país de llarga tradició de pesebres vivents, La Federació de Pessebres Vivents de Catalunya, constituïda l’any 2018, agrupa una cinquantena d’entitats. Moltes són les poblacions catalanes que any rere any, fan la representació del naixement de Jesús.

👇​ Aquí trobareu tota la informació de les poblacions que fan pessebres vivents i formen part de la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya.

Tags: Montserrat, Pessebre vivent

Notícies semblants: