Joan Manuel Serrat, Medalla d’Honor de la Societat General d’Autors i Editors (SGAE).


La Societat General d’Autors i Editors (SGAE) li ha concedit la Medalla d’Honor, la distinció més important que atorga aquesta entitat, al cantautor català Joan Manuel Serrat, “per agrair-li la seva contribució a la societat civil de creadors rellevants”.

El president de la SGAE, Antonio Onetti, destaca que hi ha molts motius per atorgar aquesta distinció a Serrat. “No és necessari glossar a hores d’ara una carrera que l’ha elevat a la categoria de mite de la música com a cantant i compositor. Ha demostrat el seu talent, no sols escrivint algunes de les lletres més imperibles de la nostra música sinó també adaptant i recuperant els versos de poetes com Machado, García Lorca, Miguel Hernández, Salvat Papasseit, Palau i Fabre, León Felipe i tants altres. Amb la seva música, l’autor català ha estat decisiu per a mantenir viva l’obra d’aquests escriptors que conformen el millor de la nostra poesia”, afirma Onetti.

També recorden que la primera cançó que el cantautor català va registrar a la SGAE, va ser el Ball de la Civada, l’any 1968. Ara com ara ja té inscrits 340 temes. Repassen alguns dels reconeixements que Joan Manuel Serrat ha anat acumulant al llarg de la seva trajectòria, com el nomenament de Doctor honoris causa per més d’una dotzena d’universitats d’arreu del món, el Premi Internacional per a la Lluita dels Drets Humans i la Solidaritat que li va atorgar la Fundació Mario Benedetti de l’Uruguai o la Gran Creu de l’Ordre Civil d’Alfons X el Savi.

La SGAE també destaca que Joan Manuel Serrat “ha escrit, en català i castellà, cent de les millors cançons de la història”. El defineixen com “el joglar, el poeta que ens emociona i el ciutadà que sempre està al costat de les causes perdudes”.

Serrat farà vuitanta anys el 27 de desembre i per tal motiu la SGAE considera que es mereix aquest reconeixement i homenatge. L’entrega de la Medalla d’Honor es farà el 12 de desembre a les sis de la tarda a la seu de la SGAE a Madrid.

Tags: Medalla Honor, Serrat, SGAE

Notícies semblants: